Skip to main content

Om Movemensch

Movemensch blev grundlagt i 2022 med et brændende ønske om at være med til at ændre det faktum, at mange danskere ikke bevæger sig nok, bliver nedslidt af det arbejde de udfører og at dette har store konsekvenser for den enkelte, de virksomheder de arbejder i og samfundet som helhed.

Ved hjælp af målrettet fysisk aktivitet med Movemensch, kan virksomhederne både styrke medarbejdernes helbred og livskvalitet, samtidig med at de øger virksomhedens produktivitet og konkurrenceevne.

"

Arbejdspladsen er den arena, der har den største indflydelse på vores fysiske og psykiske helbred, da det er her vi bruger mesteparten af vores vågne timer. Det vil derfor have en stor effekt på medarbejdernes sundhed og sygefravær, hvis virksomhederne indfører fysisk aktivitet i arbejdstiden.
Mona Solheim
Movemensch

Mission

Movemensch er på en mission for at mindske nedslidningen på det danske arbejdsmarked gennem målrettet bevægelse i arbejdstiden og samtidig medvirke til at øge virksomhedernes konkurrenceevne.

Vision

Movemensch vil være den foretrukne leverandør af fysisk bevægelse inden for udvalgte brancher i Nordjylland og samtidig anerkendt for at have været med til at mindske nedslidningen i de nordjyske virksomheder.

Værdier

Movemensch bygger på værdier som gennemsyrer alt fra udvikling af ydelser, eventuelle ansættelser til interaktionen med kunder, leverandører og samarbejdspartnere.

Passion

Jeg har passion for bevægelse og den effekt, som fysisk bevægelse kan have for den enkelte og for virksomheden. Denne passion betyder, at hver ydelse bliver leveret med høj energi og entusiasme.

Effekt

Mine ydelser er baseret på velafprøvede metoder, som har en dokumenteret effekt på medarbejderens helbred og fysiske kapacitet samt på virksomhedens produktivitet.

Denne viden er krydret med en solid erfaring med organisationsudvikling, personlig træning og en nysgerrighed på bevægelse og træning.

Empati

Når jeg hjælper virksomheder med at skabe en mere aktiv arbejdsplads, tager jeg altid udgangspunkt i virksomhedens hverdag.

Jeg tror på det enkelte menneskes unikke potentiale og er af den overbevisning, at alle kan væsentlig mere, end de selv tror, og at dette potentiale kan findes frem.

Vi har alle et forskelligt udgangspunkt, og det er hér jeg starter – med en nysgerrighed og forståelse for den enkeltes udgangspunkt, potentiale og udfordringer.

Historien bag navnet

Da virksomheden skulle navngives, var det vigtigt, at det signalerede, hvad det hele handler om, nemlig bevægelse, udvikling og sidst, men ikke mindst, mennesker. Efter en lang kreativ proces, hvor der blev smagt på mange forskellige ord, begreber og udtryk, faldt valget på Movemensch, som er sammensæt af ordene Move og Mensch.

Mona Solheim

Organisationsudvikler og personlig træner

Kvinden bag Movemensch

Mit navn er Mona Solheim. Jeg har en cand. merc i Strategi og Ledelse og er derudover uddannet som personlig træner.

Jeg startede Movemensch for at forfølge drømmen om at kombinere mine to store passioner – træning og organisationsudvikling. Min drivkraft og motivation er ønsket om at skabe mere konkurrencedygtige virksomheder og energifyldte arbejdspladser ved hjælp af fysisk bevægelse.

I lighed med navnet på min virksomhed, er der primært to ord, som beskriver mig som person – Move og Mensch.

Move

Jeg er en person som brænder for UDVIKLING. Udvikling har været, og er, den røde tråd i mit karriereforløb. Strategiudvikling, organisationsudvikling, forretningsudvikling. Men selv om titlerne er skiftet undervejs, så handler det om udvikling og mennesker. Præmissen for al udvikling i organisationer er mennesker. Man kan ikke skabe udvikling uden at inddrage, engagere og lade sig påvirke af mennesker.

Jeg er en NYSGERRIG og videbegærlig person. Jeg elsker at søge ny viden, som kan udfordre mig selv og de virksomheder, jeg er en del af eller samarbejder med.

Jeg er nysgerrig på andre mennesker og deres perspektiver, og søger aktivt at forstå, hvorfor ting ser ud, som de gør, inden jeg søger at finde en løsning.

Jeg elsker at rejse, se verden og få et indblik i andre måder at leve på. Alt sammen noget som udfordrer status quo og skaber en bevægelse.

Jeg er træningsentusiast og elsker at bevæge min krop og mærke, hvad det gør ved mig – både fysisk og mentalt. Jeg er undersøgende i forhold til forskellige måder at bevæge sig på, og har igennem tiderne prøvet mange forskellige træningsformer. Jeg er dog stor tilhænger af, at bevægelse skal være sjov og virkningsfuld. Min nysgerrighed i forhold til bevægelse fik mig i 2019 til at uddanne mig til personlig træner, for at få en større forståelse for mekanismerne bag, og hvad der virker.

Mensch

Det er min overbevisning, at man ikke kan skabe udvikling uden at inddrage, engagere og lade sig påvirke af mennesker.

Jeg er nysgerrig på mennesker – på hvad der driver og har formet det enkelte menneske, og på hvordan man kan flytte det enkelte menneske til gavn for dem selv og den organisation, de er en del af.

Jeg får energi af mennesker og mit samspil med andre mennesker. Jeg er vild med menneskers kompleksitet og diversitet, og ser det som en kæmpe styrke, at vi ikke alle sammen er ens.

Jeg prøver at leve op til den jødiske forståelse af ordet Mensch, ved at behandle andre mennesker ordentlig og gøre mig umage i mine relationer. Jeg bestræber mig på at behandle andre med respekt og omtanke og optræde med integritet.

Hvad siger kunderne?

Det er fantastisk at møde på arbejde og se medarbejderne træne, og efterfølgende mærke at deres energi og humør er højere end da de mødte på arbejde. Denne energi bliver omsat til endnu bedre service overfor vores kunder, til stor gavn for dem og for Viggo Laursen. Og vi er kun lige startet...

Henrik LaursenDirektør Viggo Laursen A/S

Kan varmt anbefale virksomheder i at tænke på movemensch. Fyldt med bange anelser om lidt stræk og buk, men virkelig gode øvelser tilpasset hver enkelt, som laves socialt.
Prøv det.

Jørn RingstrømmSalgskonsulent Viggo Laursen A/S

Træning har gjort os stærkere som team og på det sociale er sammenholdet kommet helt i top!

David PoulsenLagermedarbejder, Viggo Laursen A/S

Mona fra Movemensch hjælper med at skabe en virksomhedskultur fuld af energi og glæde via bevægelse.
Mona fra Movemensch deltog i vores temadag med super positiv energi. Hun fik gang i vores krop og bevæget vores mindset ved hjælp af mange gode fif til at få bevægelse ind i hverdagens travle drift.
Mona er super god til at gøre det svære meget enkelt at huske og at udføre.
Mona er en engageret og meget vidende underviser, der samtidig serverer energi snacks - så viden omsættes til handling alle kan forstå og oplever positivt.
Alle kunne være med til trods for kropslige skavanker. Monas vejledning og positive tilgang samt gode instruktion til øvelserne betød, at alle deltog i øvelserne.
Efterfølgende havde vi smil i øjne og røde kinder. Og et ønske om et opfølgende møde i efteråret 2023.
Jeg kan klart anbefale et besøg af Mona fra Movemensch. Og er nysgerrigheden vagt i forhold til hvad Mona kan gøre for din virksomhed og medarbejdere så er linket her; https://movemensch.dk/

Sanne HedegaardSocialrådgiver, Specialgruppen for Børn og Unge, Aalborg Kommune

Ofte stillede spørgsmål

Skal der være redskaber til rådighed?

MOVE er baseret på individuelle øvelser, og kravene til redskaber er afhængig af hvilke udfordringer den enkelte medarbejder har. MOVE er baseret på øvelser, som kræver et minimum af udstyr. Langt de fleste skal kun bruge en måtte og en lang elastik.

Har medarbejderen udfordringer med hofterne anbefales derudover en kort elastik, og hvis medarbejderen har balanceudfordringer, anbefales der en balancepude og en stor træningsbold.

Der kan evt. tilkøbe en udstyrspakke til samtlige medarbejdere, som indeholder alt det udstyr medarbejderne skal bruge. Der kan vælges mellem en standardpakke og en luksuspakke. Se udstyrspakken her.

Hvad koster det?

MOVE består af en lang række elementer, som virksomheden kan vælge til og fra.

Prisen er derfor afhængig af, hvilke elementer virksomheden vælger, og vil være baseret på en afklarende dialog om virksomhedens ønsker og behov.

På baggrund af denne dialog udarbejdes der et uforpligtende tilbud.

 

Hvor meget tid skal der afsættes?

MOVE er baseret på 1 times træning om ugen. Forskning har vist, at dette  er nok til at aktivere alle de mange fordele, der er forbundet med at være fysisk aktiv. Se fordele for virksomheden og medarbejdere her.

Fællestræningen kan deles op i mindre bidder og tilpasses arbejdsdagen.

Skal der bruges sportstøj?

MOVE er som udgangspunkt baseret på øvelser, som kan udføres i almindeligt tøj eller arbejdstøj. Det er individuelt, hvor meget man sveder, og enkelte kan måske opleve, at de kommer til at svede en smule. Udgangspunktet er, at man ikke behøver at klæde om for at gennemføre øvelserne.

Ofte stillede spørgsmål

Skal der være redskaber til rådighed?

MOVE er baseret på individuelle øvelser, og kravene til redskaber er afhængig af hvilke udfordringer den enkelte medarbejder har. MOVE er baseret på øvelser, som kræver et minimum af udstyr. Langt de fleste skal kun bruge en måtte og en lang elastik.

Har medarbejderen udfordringer med hofterne anbefales derudover en kort elastik, og hvis medarbejderen har balanceudfordringer, anbefales der en balancepude og en stor træningsbold.

Der kan evt. tilkøbe en udstyrspakke til samtlige medarbejdere, som indeholder alt det udstyr medarbejderne skal bruge. Der kan vælges mellem en standardpakke og en luksuspakke. Se udstyrspakken her.

Hvad koster det?

Prisen på MOVE er afhængig af hvor meget virksomheden selv vil stå for. Der kan vælge mellem tre pakker:

MOVE YOURSELF: Pakken for virksomheden, der selv ønsker at stå for implementering og stå for det praktiske omkring de ugentlige træninger, men har brug for opskriften på hvad der virker.

MOVE WITH US: Pakken for virksomheden, der ønsker kompetencerne til at implementere og gennemføre de ugentlige træninger, men som gerne vil holdes i hånden de første tre måneder, for at sikre at vanen bliver integreret i virksomheden.

WE MOVE YOU: Pakken for virksomheden, der gerne vil have den målrettede træning, men vil have hjælp til alt det praktiske omkring de ugentlige fællestræninger.

Se priser på de forskellige pakker her.

Hvor meget tid skal derafsættes?

MOVE er baseret på 1 times træning om ugen. Forskning har vist, at dette  er nok til at aktivere alle de mange fordele, der er forbundet med at være fysisk aktiv. Se fordele for virksomheden og medarbejdere her.

Fællestræningen kan deles op i mindre bidder og tilpasses arbejdsdagen.

Skal der bruges sportstøj?

MOVE er som udgangspunkt baseret på øvelser, som kan udføres i almindeligt tøj eller arbejdstøj. Det er individuelt, hvor meget man sveder, og enkelte kan måske opleve, at de kommer til at svede en smule. Udgangspunktet er, at man ikke behøver at klæde om for at gennemføre øvelserne.

Kontakt

MoveMensch
Nordtoft 7, 9000 Aalborg

Tlf.: 51288777
@: mona@movemensch.dk
CVR: 43486667

Praktiske links

©MoveMensch
2023